Следвайте Гласове в ТелеграмУнищожаването на боеприпасите с обеднен уран, доставени от

...
 Следвайте Гласове в ТелеграмУнищожаването на боеприпасите с обеднен уран, доставени от
Коментари Харесай

Патрушев: Радиоактивен облак от боеприпасите с обеднен уран, доставени от Запада на Украйна, се е насочил към Европа

 Следвайте " Гласове " в Телеграм

Унищожаването на боеприпасите с обеднен уран, доставени от Запада на Украйна, е провокирало радиоактивен облак, който към този момент се е насочил към Европа, съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев на среща в Сиктивкар.

Той обърна внимание на обстоятелството, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде през вчерашния ден в Хирошима, с цел да взе участие в срещата на върха на Г-7, в това число с цел да поддържа това, което американците считат за " всеобщи демократични полезности ". " Западните държавни глави, под натиска на Съединени американски щати, също ще обсъдят помощта за Украйна ", уточни Патрушев.

Той означи, че " американците са " помагали " на страни по този метод нееднократно в историята ". " Те " помогнаха " и на Украйна, оказаха напън върху своите спътници и доставиха муниции с обеднен уран. Тяхното заличаване докара до радиоактивен облак, който се насочи към Западна Европа. А в Полша към този момент е записано повишение на радиацията ", съобщи секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Освен това, продължи той, " Съединени американски щати създават и към този момент употребяват химически и биологични оръжия, в това число на територията на Украйна ".

Патрушев напомни, че Съединени американски щати не са се извинили на Япония за атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки. " И те няма да се извинят за това, което са създали, тъй като внушават на японците, че точно Съветският съюз, а не Съединени американски щати, е употребявал атомно оръжие против тях ", сподели той.

В сряда Държавната атомна организация на Полша отхвърли известията за нараснали равнища на радиация в Люблинското воеводство. Агенцията съобщи, че известията за " нараснала радиоактивност " в Хмелницки в Украйна са подправени, и съобщи, че няма радиационна заплаха.

По-рано Обединеното кралство разгласи, че възнамерява да трансферира в Украйна дружно с танковете Challenger снаряди със вътрешност от обеднен уран. В тази връзка съветският президент Владимир Путин означи, че Западът е решил да се бори с Русия до последния украинец не на думи, а на дело. А представителят на съветския президент Дмитрий Песков акцентира, че британците ще би трябвало да понесат отговорност, в случай че се нанесе непоправима щета на здравето на хората.

Естественият уран е формиран от изотопите уран-238 (около 99,3%), уран-235 (около 0,7%) и уран-234 (0,005%). Обедненият уран е уранът, останал след отделянето на уран-235 от него посредством обогатяване. Въпреки това в обеднения уран остават 0,2-0,3 % от уран-235. Плътността на урана е сходна на тази на волфрама. Това разрешава по-малките снаряди да бъдат с маса, равна на тази на снарядите, направени от множеството други метали, като в същото време се понижава аеродинамичното им противодействие. Обедненият уран се употребява в ядрата на по този начин наречените подкалибрени бронебойни снаряди, които имат висока кинетична сила.

 

Инфо: РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР